A megnagyobbodott prosztata forradalmi és hatékony kezelése REZUM technológiával

Mi a BPH? 

A jóindulatú prosztata-megnagyobbodás (BPH) a 60 évesnél fiatalabb férfiak körülbelül 50%-át, míg a 85 éves férfiak 90% -át érinti. A megnagyobbodott prosztata nyomást gyakorolhat  a húgycsőre, csökkentheti a vizeletáramlását a hólyagból, és egyes esetekben teljes húgyúti elzáródást okoz. 

 

A BPH tünetei a következők: 

• gyakori vizelés; 

• szabálytalan vizeletáramlás; 

• gyakori vizelési inger; 

• gyenge vizeletsugár; 

• nyomó érzés vizelés közben; 

• éjszakai vizelés.

 

A BPH kezelése 

Nem szívesen választana műtéti megoldást, ugyanakkor gyógyszert sem szeretne  szedni? Válassza az egyedi és kíméletes vízgőzkezelést, az ún. REZUM technológiát. Ez egy minimálisan invazív eljárás, amely enyhíti a BPH tüneteit a prosztata-megnagyobbodással küzdő férfiaknál, és semmilyen negatív hatása nincs a szexuális funkciókra. Helyi érzéstelenítéssel végezzük, nem igényel kórházi tartózkodást. A kezelési ciklusok száma a prosztata méretétől függ.

 

Érezhető különbség 

A vízgőzalapú kezelés a gőz hőenergiáján alapszik. Az eljárás biztonságosságát illető klinikai vizsgálatok adatai kedvezőek, és a BPH tüneteinek enyhülését mutatják.

Egy-egy kezelési ciklus 9 másodpercig tart. Steril gőzt alkalmaznak az érintett prosztataszövet kezelésére. Amikor a gőz visszakondenzálódik, hőenergia szabadul fel, ami a prosztatasejtek elhalásához vezet. 

A természetes gyógyulási folyamat során a beteg az elhalt sejteket kivizeli, ennek következtében a prosztata térfogata csökken, a továbbiakban nem gyakorol nyomást a húgycsőre, enyhülnek a BPH tünetei. A legtöbb betegnél a tünetek a beavatkozást követő két héten belül javulnak, a maximális hatás három hónapon belül jelentkezik. A betegek reakciója a beavatkozásra változó lehet.

 

Szívesen konzultálna a REZUM technológiáról, vagy érdeklődik a kezelés iránt?  Forduljon hozzánk, és derítse ki, hogy megfelelő-e az Ön számára ez a módszer.

 

Rees J, Bultitude M, Challacombe B. The management of lower urinary tract symptoms in men. BMJ. 2014;348: str.3861.
McVary KT, Gange SN, Gittelman MC, et al. Minimally invasive prostate convective water vapour energy (WAVE) ablation: A multicentre, randomised, controlled study for treatment of lower urinary tract symptoms secondary to benign prostatic hyperplasia. J Urol. 2016 May;195(5):1529-38.