Szexuális rendellenességek férfiaknál

Merevedési zavar 

Ez egy olyan zavar, amely esetén a férfinak nincs erekciója, vagy az erekció minősége nem elegendő a kielégítő nemi aktushoz. A legtöbb férfi élete során tapasztal merevedési zavart. A probléma valamilyen betegségre vagy pszichológiai okokra vezethető vissza. A kiváltó ok lehet szívbetegség, cukorbetegség, magas vérnyomás. Az alkohol, a dohányzás, a kábítószer-fogyasztás, továbbá bizonyos gyógyszerek szintén merevedési zavart okozhatnak. A mindennapi élet pszichés problémái, amelyeket például a munkával kapcsolatos aggodalmak, anyagi nehézségek vagy párkapcsolati gondok váltanak ki, szintén hozzájárulhatnak a merevedési zavar kialakulásához.

 

Korai magömlés 

Korai magömlésről akkor beszélünk, ha a férfinál az ejakuláció túl korán következik be, így az egyik partner nem lel kielégülést az aktusban, de az is előfordulhat, hogy az együttlét egyik partner számára sem kielégítő. Az okok gyakran pszichés jellegűek, a probléma elsősorban depressziós állapotokra, fokozott szorongásra vezethető vissza.

 

Csökkent libidó

A nemi vágy, ill. szex iránti érdeklődés csökkenésével járó zavar. Az okok  depresszióval, szorongással és bizonyos típusú gyógyszerekkel is kapcsolatba hozhatók.

 

A férfiak szexuális zavarainak kezelése a következőket tartalmazza: 

• pszichológiai tanácsadás; 

• gyógyszerek szedése az erekció javítására vagy a magömlésig tartó idő meghosszabbítására; 

• vákuumpumpa használata a pénisz vérkeringésének javítására; 

• erekciójavító injekció beadása közvetlenül a péniszbe; 

• műtéti beavatkozás, péniszimplantátum beültetése a hímvessző barlangos testeibe.